torsdag 30 oktober 2008

Hemma från snöslasket

Puh! Vi kom hem från Vreta och snöslasket runt Jönköping... Men det tog nästan en timme längre än beräknat. Och; jag valde att följa med hem till min underbara familj och vårt hem. Klosterlivet saknar nog mycket som jag är beroende av... choklad till exempel. Eller?

Pyntade snabbt i ordning skifferskivan som jag köpte häromdagen. De vita stenarna köpte jag på Medeltidens Värld, Götene, i somras. Jag fastnade för själva stenen och hjärtformen.






























Nu har alla kastanjerna äntligen torkat. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra med dem. Så de får väl ligga i dessa korgar och bara vara fina, det är ju ändå min älskade son som har plockat dem!

















Imorgon så är det meningen att barnen och jag ska åka till Uddevalla och hälsa på vår älskade sambo/pappa på hans jobb, barnen ska få titta på lägenheten där han bor på veckorna och sedan ska vi ta en tur till Torps köpcentrum. Ska bli jättemysigt! Bara vädrets makter är med oss...

Ha det bra!

Kram

Godmorgon!

Sitter här och slöar lite. För idag så börjar jag arbeta lite senare än vanligt. Vi ska nämligen åka till Vreta Kloster... Så, nu börjar det nya livet!!! Skojar bara.... vi ska på studiebesök där alldeles bredvid. Klosterlivet är nog inget för mig ändå!

Ha en bra dag!

Kram, Annica

onsdag 29 oktober 2008

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Grodmamman. Och den antar jag! Jag ska berätta 7 saker om mig själv som ni inte vet, alldagliga eller kanske lite knäppa, döm själva!

1. Jag är världsbäst på att påbörja projekt, men inte alltid slutföra...

2. Häng på mig en röjsåg och sätt på mig ett par hörselskyddskåpor med radio i; och jag stortrivs! Det är då man kan se mig göra lite snygga "moves" här ute i gräset...

3. Gillar att rensa ogräs. Bara jag får göra det relativt ostört. Som terapi för själen!

4. Somnar ofta tidigt framför tv:n, därför sitter jag inte där så ofta!

5. Hatar när jag känner grus eller liknande under fötterna inomhus. Jag dammsuger nog varje dag på nedervåningen. För övrigt så är det inte så särskilt pedantiskt städat.

6. Något som jag tycker är jättemysigt är att få vara alldeles ensam i ett stall med hästar. Det är rogivande.

7. Jag är rätt så kräsen när det gäller mat. Inga kokta grönsaker (konsistensen), inga svampar (samma där), ingen ketchup eller senap, absolut inte kokos, och inga nötter heller, nej, nu får jag nog sluta...


Jag skickar vidare denna utmaning till In my house, Välkommen, Villa lilla Sund och Enkelheten. Om ni vill och orkar! Det skulle egentligen vara 7 st bloggare men det känns som om många redan har gjort den.

Sedan så har jag fått en till Utmärkelse! Jag blir så glad! Tack Sara, Sara med flera! Den värmer!

Jag skickar den vidare till:

Grodmamman

In my house

Fyra Årstider

Beas barnslikheter

För att ni inspirerar mig!

Japp, nu kommer snart en av grannbönderna för att titta på ett av våra bagglamm. Då kanske vi blir av med en, den andre får vi väl äta upp!

Ha det så bra!

Kram, Annica

tisdag 28 oktober 2008

Klar!

Nu har jag gjort klart de sista gravdekorationerna.































Nu ska vi iväg på barngympa! (Jag är nästan tröttare än barnen efteråt, eftersom jag jagar 2½-åringen för att hålla honom ur vägen!)

Ha en bra kväll!

Kram, Annica

måndag 27 oktober 2008

Jag skulle bara...

OK, jag skulle bara köpa en stekpanna. Mot Fabriksbutiken!

Jamen just det... Jysk var det länge sedan jag var inne på... och det ligger ju alldeles bredvid. Tar ingen stund alls. Nähä! Julpynt hade de dukat fram där inne. Fiiin liten lykta...



Åh men vilken söt liten ljusstake!


Skärpning!
Mot Fabriksbutiken.

Där inne var det en busslast med shoppingturister från en södrare del av vårt härliga land. Och de pratade allihop om "vad fiiiint de gör där borta med ljusen och brickan!" Var då?!? Vad då?!?
Aha! En sådan däringa skifferplatta som jag letade efter förra året men aldrig fann... Måste ha.

Kan man faktiskt använda året om, med olika dekorationer på. Billig också, bara 45 kr. Fynd!
Och det blev en stekpanna med, den störstaste de hade!



Ha en bra kväll!
Kram, Annica




söndag 26 oktober 2008

Lite pyssel

Så var jag i alla fall klar med två gravdekorationer. Stjärnan till min pappas grav och hjärtat till mina morföräldrars grav. Jag hittade ingen dekoration som jag blev nöjd med till stjärnan, så jag ska leta lite idag med.




























Det värsta var att jag blev så otroligt sugen att börja pyssla massor med mossa, gran, tall m.m....
Men, jag har bestämt mig för att vänta liiiiiite till. Fast jag tjuvstartade lite...

Flytkopp till värmeljus var bra att ha. Ska skaffa mig två till tror jag minsann.
Den där tidningen som jag myste med i torsdags.... jag tyckte att det var lite mycket av allting liksom... men jag såg reklam för samma tidnings separata jultidning, (julehem?), och den såg lovande ut!
Fast jag hittade den inte i affären än... Attans!
Det är synd det där med att man inte kan få barnen att sova längre på beställning... Vaddå vintertid? Bäst att vakna första gången 03.12.... så att man inte missar något. Vad som nu kan tänkas hända då?!?

Ha en bra dag i höstrusket!
Kram, Annica

torsdag 23 oktober 2008

Nu börjar det!

Idag kom den första tidningen, av flera... Med JUL!!!
Är helt slut efter en låååång dag, så nu ska jag varva ner med den här och en kopp varm choklad.

Ha det så gott, mina vänner!

Kram, annica

tisdag 21 oktober 2008

Pyssel

Efter 4½ timmars sömn så känner jag mig nu riktigt pigg faktiskt. (Och lite piller förstås...)

Fick äntligen fram korgarna som jag skulle måla vita. Nu saknas det bara ett sista lager så är de klara. Jag tänkte ha gran- eller enris i dem så småningom.


Häromdagen påbörjade jag pysslet med gravdekorationer. 4 st ska det bli. Den som jag lägger ner mest energi på är den till min käre pappa. Han gick bort för 6 år sedan och vi saknar honom mycket. Tyvärr fick han aldrig träffa sina barnbarn då han dog 1½ månad innan vår äldste föddes. De senaste åren har det varit mycket hjärtan på hans grav, men i år tror jag att det blir en moss-stjärna! Om jag lyckas med detta. Det lär ju gå åt en hel del mossa...

Jaa, om jag skulle ta och måla det där sista lagret på korgarna... innan pillret slutar verka...

Och sedan är det dags för kvällsmat, hamburgare önskades det minsann. Det tackar jag för. För det går snabbt och lätt!

Ha en skön kväll!

Kram, Annica

Hmmm...

Jahaja, jag överlevde ridturen. Men i stället har jag idag vaknat med 39 graders feber och kräkhuvudvärk.... Så nu ska jag gå och lägga mig igen.

Hej så länge!

Kram, Annica

måndag 20 oktober 2008

Lägesrapport

En liten lägesrapport från kaoshuset på landet:

-Sambon halkade igår på båten och var nära att slå ihjäl sig. Som det är nu så är han sängliggande där borta på jobbet med en mycket ond rygg. Och ingen som kan ta hand om honom! Suck... Älskling.

-Morgonen började med en rivstart då jag bad mina barn att ta på sig ytterkläderna medans jag skulle släcka ner. Plötsligt hör jag vatten spolas... Och där står 2½-åringen och häller vatten i sin stövel! Han blev så rädd när jag röt till att han hällde ut vattnet över vägg, toalett och golv... Här behöver jag lite hjälp; betyder "ta på dig stövlarna" "häll vatten i stövlarna"?!? Fattar inte! Fast jag kunde inte låta bli att skratta i smyg när jag torkade upp... Det fick bli vinterkängor på honom idag.

-Vi fick trevligt besök här på eftermiddagen. Barnen lekte och allt var frid och fröjd... Tills 6-åringen sprang i soffan, halkade och landade på bordet. Bakhuvudet landade på hörnet vilket innebar ett rätt så djupt hack som blödde en bra stund. Korsryggen landade också på bordkanten med ett skrapsår, svullnad och ett rejält blåmärke till följd. Som om detta inte vore nog så har han blivit väldigt trött nu också... Men sjukvårdsupplysningen har lugnat mig.

-Stängslingen är äntligen klar!! 18.15 pip! Och tur var väl det, för sedan blev det svart ute!


Nu ska jag strax byta om för att åka iväg och rida. Undrar om jag vågar?!?!

Ha en bra kväll!

Kram, Annica

söndag 19 oktober 2008

Höst?

Hmmm... undrar om någon har talat om för den här pionvallmon att det är höst nu? Lustiga blommor som håller på och kämpar hela säsongen, de blommar bara en dag eller två, men de frösår sig gärna så att det snällt kommer flera! En del är enkla, som den här, en del är fyllda, en del är fransiga.... Och alldeles mörka. Skitläckra! (jag ber om ursäkt för bilden, men det blåste!)


Ååååh! Jag har fått en utmärkelse! Av Grodmamman! Gulliga du! Tack, tack!

Och eftersom du inspirerar mig får du den givetvis tillbaka! Jag vill också ge den till:

In my house och Fyra årstider för att ni gör så fint och ger mig massa inspiration!

Och till Hjärtans, för att jag hoppas att du ska få tid och lust att visa mer av allt det fina ni har!

Idag blir det mera hagstängsling, det bråkade lite med mig igår, så därför kommer jag inte att hinna klart i helgen. Attans! Hoppas bli klar i morgon.

Ha nu en riktigt bra höstdag i det fina vädret!

Kram, Annica


fredag 17 oktober 2008

Höstmys

Igår var det underbart väder här! Solen sken och det var så där lagom kyligt.
Min kära mamma var här, och tog med sig barnen ut på uppdrag. Att plocka kastanjer!
Överlycklig kom 6-åringen in med detta fat!
Stolt berättade han att han hade minsann plockat 100 kastanjer! och mormor bara 50!
"Mamma, hur mycket blir 100 och 50 ihop?"
"150"
"Hur många är det?"
Jaa du, förklara det för en vetgirig 6-åring! Som tur var kom pappa hem i samma stund, så jag slapp ta fram pedagogtanten i mig. Det är hur som helst kul att se att de lär sig så mycket i skolan. Han är som en tvättsvamp! Fast att räkna till hundra kan han inte än... men han vet att det måste vara mycket!
Jag tillbringade eftermiddagen med att rensa ogräs, flytta runt växter, plantera nya och sätta lökar. Det var mörkret som satte stopp för min urenergi! Hoppas att det finns lite kvar i helgen!
Och; ja jag vet att jag är väldigt sen med detta! Men, det som överlever det överlever!
Denna dagen har gått i ett. Jobb, jobb, jobb. Men kul! Tänker nu faktiskt gå och lägga mig!
Ha en bra helg!
Kram, Annica

tisdag 14 oktober 2008

Snygga valkar och go träningsvärk

Jo då, lite träningsvärk har jag allt. Man får vad man förtjänar.... Och jag tycker faktiskt att jag ska ha lite träningsvärk idag! Annars har jag ju kämpat i onödan!

Kände mig riktigt snygg där uppe på hästen igår kväll. Det blev nämligen alldeles för varmt så jag blev tvungen att ta av mig fleecetröjan... I profil framträdde då mina tre, snygga valkar; bröst, bilringen ovanför ridbyxorna och sist men inte minst den under byxlinningen. Vad f-n, jag måste ju bli förvarnad om vi ska rida i ett isolerat ridhus! Så att jag kan ta på mig en väst tex?! Ja, ja, jag får trösta mig med att valkarna i alla fall har blivit lite mindre... Men det är "mööe" kvar!

Våra kära katter har idag utfört sitt jobb. När vi kom hem nu på kvällen så skrek min son: "en död mus!" ... I köket... Jag tyckte att jag hörde trippande i väggen i går... Det var ju i alla fall inte klampande, som det var förra året! Herregud, det måste ha varit en jätteråtta jag hörde då! Men det tystnade då också, om det var giftet eller katterna som tog den spelar ingen roll... Huvudsaken är att den försvann! Är det detta som är charmen med gamla hus? Tur att jag inte lider av någon slags skräck för möss eller liknande djur. Jag tycker bara inte om stora myrstackar... Det kryllar så! Ryser över hela kroppen!

Ha det så bra!

Kram, Annica mespropp

söndag 12 oktober 2008

Kuddar och bak

Det blev en hel del sytt i går! En och en halv kudde, lade upp två par byxor, lagade en tröja och sydde fast en döskalle på min sons väska. Den halva kudden gjorde jag färdigt i morses. Jag bestämde mig för att sätta ihop den med tryckknappar som jag hade över. När jag satt där och bankade med den lilla släggan så kom den äldste sonen ner och undrade vad jag höll på med.

"-Jo jag sätter fast sådana här knappar på det nya kuddfodralet som jag sytt. Fint va?" Han var ju snäll och höll med sin mamma. Medans vi satt där och pratade så bankade jag färdigt. Sonen gick iväg, och jag tittade på kudden... Jag hade satt fast knapparna på fel håll!!! Det var ju det där med att tjejer kan göra flera saker samtidigt... Nu på eftermiddagen har jag opererat bort dem med hjälp av två skruvmejslar. Problemet var ju att jag egentligen bara hade en knapp kvar, och behövde två! Men jag har löst det tillsvidare. Så länge man inte håller på och öppnar och stänger dem stup i kvarten... Vilket den lille killen just har kommit på att man kan göra! Det lutar åt ett besök i sytillbehörsaffären...




Har bakat nya kärleksmums i dag. Med annan glasyr. De blev jättegoda!

Hann dessutom med ett litet mini-mosspyssel igår:

Japp, imorgon väntar arbete igen. Full fart! Tänkte starta veckan med att skaffa mig en ordentlig träningsvärk, genom att rida 2 eller kanske 3 hästar. Kommer att gå lite stelt på tisdag tror jag minsann... Sitta lite konstigt på hårda stolar också...
Ha det så bra!
Kram, Annica



lördag 11 oktober 2008

Jag kunde inte låta bli...

Burr... En riktigt ruggig höstmorgon. Sådana startas bäst med en kopp varm, stark choklad!











Har just skickat iväg den store lille killen på Hajk! I det här mysiga vädret... Men det spelar ingen roll för barnen, de ser inte regnet, bara att de skulle iväg på detta spännande! Tur att det bara är över dagen...

Igår sprang jag in i en affär för att köpa lite helggodis. Och jag kunde inte låta bli...



Ja, jag vet, det är låååångt till jul. (men ändå inte!) Köpte den här tidningen förra året också och tyckte det fanns många bra ideér i den. Likadant i år! Se tex de här söta ljuslyktorna.



Och det här fina hjärtat vill jag ha! Synd bara att det inte stod var det var köpt någonstans... Någon som vet?

Och kan ni tänka er?!? En sådan här krans hade jag tänkt göra till vår ytterdörr i år!




Tiden går fort, och snart är vi där! Så det är nog dags att börja fundera lite på vad man kan, vill och orkar göra! Åh, så mysigt!

Idag blir det en innedag, kanske skulle jag kunna fått sytt lite? Och moss-pysslat lite? Och städat? Och... måste slöa lite också! För det behöver jag!


Ha en skön helg, alla ni goa!

Kram, Annica


tisdag 7 oktober 2008

Nöjda byggjobbare

Tänkte bara meddela att det var mycket nöjda byggjobbare som åt kärleksmums! De tyckte att de var jättegoda. Och det tyckte jag med idag när jag åt upp lite kantbitar... kaffesmaken hade liksom "försvunnit"?! Konstigt.
Nu galopperar den där hästen jag nämnt på de evigt gröna ängarna... Men det var det bästa för honom, man såg verkligen att han hade ont, han var inte sig lik längre. Tråkigt, men nödvändigt.

Min underbara mamma har plockat en hel påse med mossa till mig. Gulliga hon! Nu kan jag pyssla!

Ha det så bra i det fina höstvädret, passa på och njut för till helgen blir det bus igen. Vi bor på en höjd, så här drar det ordentligt när det blåser!

Ha det så gott!
Kram, Annica

måndag 6 oktober 2008

Liten rapport

Jo, glasyren stelnade till slut, hyfsat ialla fall. Men, nu är det ju som så att jag dricker inte kaffe, och tycker att det bara ibland kan vara gott med lite kaffesmak på kaka m.m. Det här blev för mycket. Så min käre sambo fick med sig 30 kärleksmums till sina byggjobbare i morses! Hoppas att de tyckte om dem! De brukar ju vara riktiga kaffekärringar! Nästa gång blir det en annan glasyr, en söt och lite mildare, dvs mer barnvänlig. Passar mig!

Ni gör så fint allihopa hemma hos er! Jag blir så sugen på att ta tag i livet här hemma! Tack för hjälpen!

Och vet ni vad?!? Jag har vunnit en tävling! Fick ett paket hem häromdagen innehållande boken "Flyga drake"! Tack Cissi, Allt mellan himmel och jord!

Nu är det dags för mig att sova. Ha det så gott alla ni goa människor!

Kramar, Annica

söndag 5 oktober 2008

Misslyckade bak och kladdiga barn

Har äntligen köpt Leilas "a piece of cake"! Vilka underbara bilder! Blev supersugen på att baka i morses när regnet ändå öste ner. Sagt och gjort, in med hela familjen i bilen och iväg för att handla ingredienser.

Började med hennes kärleksmums. Såg riktigt lovande ut. Fixade iordning chokladglasyr. Väntade, väntade och väntade... Men den stelnade inte. Attans! Fick skrapa av det mesta innan jag gav det till tvååringen som trots detta nu är inklent i choklad... Men gott var det!
De jättegoda kolasnittarna var verkligen jättegoda, trots att de var inne 20 minuter istället för 12-15... Glömde liksom av dem när jag satt där och bläddrade i boken efter nästa recept.
Har nu inte riktigt samma energi så därför ska det bli gamla hederliga chokladbollar nu. Sonen vill vara med och baka.
Behöver helt klart ersätta den trasiga äggklockan till nästa gång.

Igår var jag på fruhippa! Det spelades in låtar i en studio, dansades i en rondell (trafikfara!), lades in i chokladinpackning och vi allihop dansade afrikansk dans! Svettigt värre och jättekul! Kvällen fortsatte med förfest och utegång, men då gav jag upp. Är riktigt trött efter en jobbig vecka. Hoppas få energin tillbaka snart! Helst nu! Hur som helst var det en trevlig dag, tack Linda, för att du är en så go tjej!

Japp, då var det väl dags för de där chokladbollarna då...

Ha den skön söndag!

Kram, Annica

onsdag 1 oktober 2008

Barn

Ja, barn, de ser saker på ett lite annorlunda sätt än vi vuxna. Satt här och tittade på kort och kom ihåg vad min äldste son sade när den lille snart skulle födas:

Jag: "Vad tror du att bebisen kommer att göra när den kommer ut?"
Sonen funderar länge och sedan: "leka på mitt rum!"
Jag: "Men du vet, bebisen kommer nog mest sova, äta och skrika; den kan ju inte ens gå."
Sonen funderar återigen länge och sedan kommer det: "Men den har ju ben?"

Jaaa du, vad svarar man! Klart man kan gå bara man har ben... i ett barns värld i alla fall!

Samme underbare son frågade mig häromdagen hur många lördagar det är till julafton. Han räknar nämligen veckorna i lördagar! Kan det ha med lördagsgodiset att göra?!?

Idag har jag rekat angående min genialiska idé jag fick häromveckan... Så jag tror att det närmar sig!

Jag blir så otroligt glad för alla goa kommentarer ni lämnar, och jag tittar in till er så gott som dagligen för inspiration och glädjeämnen!

Ha det så gott alla ni!

Kram, Annica

Ska bara kolla...

Ska bara kolla om jag lyckats med att justera tiden till vår tid, istället för Stilla Havstid...
Hmmm.. Jag är ju så himla oteknisk. Maskiner går sönder bara jag tittar på dem..
Nu så ska vi se.
/Annica