söndag 30 augusti 2009

Fynd!

Äntligen har jag hittat den lykta jag ville ha!
Stor och rejäl som inte blåser omkull så lätt.

Så här kan jag nog få plats med lite pynt också...!

Ha det gott!

Kram, Annica

lördag 29 augusti 2009

Regn, regn, regn

Jag är sååååå trött på regn. Varför regnar det alltid på helgen??
Inget blir gjort ute. Inte så mycket här inne heller för den delen...! Idag har jag i alla fall sytt upp sambons arbetsbyxor. Alltid något.

.... och nu står den där... symaskinen. Kanske ska den få jobba lite mer?!?
Hmmmm... får fundera medans jag tittar färdigt på Lipstick Jungle.

Ha en bra lördagskväll!

Kram, Annica

tisdag 25 augusti 2009

Snacks

Vår snälla dagmamma gav mig en kasse plommon när hon såg hur jag dreglade över hennes träd... och drömde mig bort... till ett alldeles eget plommonträd.

Naturens snacks!!! Mums!

Fast jag vill också ha ett äppleträd... eller två. Frågan är bara var jag ska plantera dem? Eftersom gården ligger på ett litet berg... Det tar inte lång tid att gräva sig ner till sten här precis! Kanske ett par lastbilar med matjord kan lösa problemet?!?

Eller, nja, kanske inte så bra lösning. Det blir nog till att gräva runt för att se var det kan vara djupt nog. Och DET borde ju hjälpa lite mot gäddhänget!

Hi, hi...

Ha en bra kväll!

Kram, Annica

söndag 23 augusti 2009

Lite dagen efter...

Känner av en liten självförvållad huvudvärk.... Men attans vad det var värt det!!!!! Vi var på en kombinerad 40-års- och inflyttningsfest igår. Massa olika människor, flera som jag inte hade träffat sedan högstadiet och många nya trevliga bekantskaper. Och framförallt; en massa skratt!! Min sambos kompisar är smått galna!! Jättekul, hur som helst!

Till min kära rabatt. Jag har insett att jag har en konstig rudbeckia. Den är liksom dubbel. Kände långt bak i minnet att jag egentligen visste det, men hade förträngt. Måste ju finnas plats där inne för mer väsentliga saker! Men visst är den lite lustig?!?



Just den rabatten är nog som finast nu tycker jag. Gillar rosenflockeln och kärleksörten. Monsterklematisen kom mer till sin rätt när jag bytte ut pilstaketet mot rep i våras. Nu har jag mängder av blommor på båda sidor.




Och här ligger vår Nils, alias Nisse, och spanar på mig!


Ha en underbar söndag!

Kram, Annica

fredag 21 augusti 2009

Vad är det här?!?

Häromveckan så tyckte jag att det var såååå skönt att börja med rutiner igen.

Men vart tog orken vägen???
Jag rör mig i sengångarfart hela eftermiddagen, somnar senast 20.45 framför tv:n och den där pyssellusten som finns - den orkar jag helt enkelt inte göra något åt! Inte kan jag minnas att det har varit så här trögt att komma igång efter sommaren förut? Kan det vara åldern?!? ;-) Hoppas verkligen att nästa vecka blir bättre!
Häromdagen så stod jag och tittade på mina entrékorgar. Trots att chokladblommorna blåste av dagen innan midsommar så är jag faktiskt riktigt nöjd med dem. Gillar det lite vildvuxna och färgerna.


Och nu, till slut, så börjar jag få se lite chokladblommor igen. Kanske har tvestjärtarna ledsnat på att äta upp dem?!? Nog för att de luktar choklad... men tror ni verkligen att de smakar också?
Min underbara kollega och vän tänkte på mig igår.... Hon är hortonom och har på jobbet låtit förstaårseleverna försöka sig på blomsterarrangemang. Självklart så hade hon gjort några visningsexemplar. Det ena föll jag pladask för. Mina färger och min smak! Det kom hon ihåg flera dagar senare... på mitt skrivbord stod då det fina arrangemanget! Till mig!!! Så nu sitter jag här och njuter av det på min lediga dag.


Hoppsan, tiden går fort när man sitter vid datorn! Dags att hämta sonen som har haft sin andra dag i 1:a klass!!

Ha det så bra!


Kram, Annica

torsdag 13 augusti 2009

Tillbaka igen

Japp, nu är man tillbaka till vardagen igen.... och jag gillar det!! Är nog en person som trivs med rutiner och planering?!?
  • Sommaren var lång och regnig. Lite båtliv har vi hunnit med, men det var alldeles för lite för att vi ska vara nöjda.

  • Här hemma växer allt ifrån mig. Det är nästan så att jag hör hur det knakar...

  • Vi for iväg till cowboymetropolen High Chaparral en dag, så nu skjuts det hej vilt här hemma!

  • EN auktion hann jag iväg till. Vart tog alla andra vägen? Fast jag kom hem därifrån med ack så bra grejer! Två grislampor till våra får och lamm!!

  • Listan på allt jag skulle göra under sommaren var lång och inte har det blivit så mycket avprickat heller.

Men jag känner mig utvilad!!! Och det är väl det som är meningen med semester!?!


Hoppas att Ni alla har haft en skön sommar!

Full fart mot hösten och allt pyssel!!

Ha det gott!

Kram, Annica