fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!!!

Här har nyårsförberedelserna börjat. Eftersom jag står för varmrätten i kväll så blir det självklart lamm. Ekologiskt och närproducerat på vår egen mark! Lammsteken marineras just och jag är på väg att ge mig i kast med potatisgratängen. Ser fram emot en, som vanligt, trevlig nyårskväll med goda vänner inne i sta'n. Kvällen avslutas förstås med nyårsfyrverkeri på torget i Lidköping.

GOTT NYTT ÅR!!!!

önskar jag ER!!!

Kram, Annica

onsdag 29 december 2010

Så vackert!

Jag satte mig på trappen i kylan och drack te häromdagen. Fårskinnsfällen värmde skönt. Insåg hur bra vi bor. Ute på landet men ändå nära till skola och kompisar för barnen. Vi ser byn genom träden, 10 minuters promenad bort. Jag älskar lugnet här ute, tystnaden och friden. Det är bara några få dagar om året som det väsnas.... som i går och natten som var.... när flistuggen har gått varm på granngården... Men det tar jag gärna. Bara jag får bo kvar här!


Nu ska jag ta en långpromenad!

Kram, Annica

lördag 25 december 2010

Juldagen

Nu har lugnet lägrat sig över Storegården. Barnen bygger med lego, tittar på nya filmer och äter godis. Pappan har just kommit hem från rean med en ny dator som han nu installerar. Mamman sitter vid datorn som hon äntligen har fått igång igen efter äldste sonens egna försök att komma ut på internet.
Precis så här vill jag ha min juldag. En dag då man inte ens behöver gå ur pyjamasen eller långkallingarna.

Julafton tillbringade vi hos barnens kusiner mitt på dagen och på kvällen var vi här hemma. God mat, mycket godis och gott sällskap.

Gröt, revben och smörgås är vår mat på julaftonskvällen. Revbenen hade jag tillagat enligt ett recept från senaste Buffé... Succé!!! Gud, så goda! Rekommenderas varmt av allt som åt! Dukningen gjorde jag på morgonen.


Min käre bror har vågat låna ut sin kamera till mig några dagar.... Undrar om han förstår vad han har gjort?!?!
Så nu ska jag se om det är en systemkamera jag ska satsa på... Och i så fall vilken sort? En djungel...


Men visst, man kan ju ta lite roligare kort med den... Och ännu roligare blir det väl när man har övat lite!

Min kära mamma kommer alltid med tulpaner på julafton. Förr var de röda, nu är de vita. Precis som jag vill ha dem!

God fortsättning!

Kram Annica

tisdag 14 december 2010

Tiden springer....

.....fort, fort, fort!!! Jag hänger inte riktigt med! Lucia är redan över och jag har inte hunnit in på några bloggar på hela december...:(
TUR (!) att jag är magsjuk då!! Så att jag hinner sitta lite vid datorn menar jag! Fast jag hade ju gärna sluppit den där natten som var....

Skämt åsido, jag hade många planer. En del har jag fullgjort, det är ju därför jag inte har hunnit sitta stilla!

För länge sedan, i slutet av november, så tillverkade jag min adventsljusstake.... Använde både kap- gersågen och klyvsågen (huga!), utan att såga av några särskilt viktiga kroppsdelar. Förborrade... och nu är vi ett 3-millimetersborr fattigare eftersom halva sitter kvar i lådan... som extra stöd liksom. Skruvade ihop, och målade till sist. Kände mig mäkta stolt!
Visst blev det bra?!?




Min söta sambo kommenterade den med:
"Vi kan ju använda den som fodertråg till fåren sedan..."

Hmmpf!! Min fina låda! Nej, den ska fyllas med grus och lökväxter när jag vill ha vår. Så det så!

Kram, Annica