tisdag 26 januari 2010

Inspiration!!

Vi har ju som jag sagt förut inte någon trädgård, vi har mark. Inte särskilt ombonat och mysigt. Det där med en massa rum i trädgården, det har jag inte riktigt fått till.
Men nu ni!!

På mitt jobb har vi även en trädgårdsutbildning. Åtta elever som går i 3:an har nu fått just vår trädgård som ritprojekt. (Stackars dem...  men bra för mig!) Detta innebär att vi får 8 förslag på hur vi skulle kunna göra med vår trädgård. Ska bli jättekul!!! Undrar vad de hittar på...?!?

Så idag har jag blivit intervjuad om önskemål m.m. och nästa vecka ska de åka ut hit och mäta och greja. Häftigt! Snacka om förmån!! Undrar om de hittar en lösning på berget som ligger så grunt?!??? He, he... !
För övrigt så får det ju inte komma hit några gula, orange eller klarröda blommor... inte heller någon rododendron... De frågade mig om det var några särskilda växter som jag skulle vilja ha in. Två kom jag på. Tills jag kom hem.... Nu har jag en lite längre lista!!!
Spännande ska det bli! Sedan så är det ju vår egen ork, vilja och ekonomi som styr vad vi väljer att göra.

Tack vare detta har jag nu fått värsta inspirationen!! Nu minsann ska det hända grejer! Odlingsbäddar bakom ladugården står först på listan i vår!

Igår och idag har jag varit hemma med den lille killen som har haft feber. Bara feber. Inte något annat. Konstigt. Men nu är han feberfri. Skönt.

Ha det bra!

Kram, Annica

tisdag 19 januari 2010

Lugnet före stormen

Har min lediga dag idag. Allt är lugnt och fint.

Än så länge har inte alla kvällsaktiviteter dragit igång heller... men nästa vecka... då!!
Bordtennis med stort troll på måndag, barngympa med litet troll på tisdag, scouter med stort troll på torsdag och ridning för det stora på lördag.
Hmmm... däremellan tänkte jag komma iväg och rida någon kväll... onsdag kanske?!?
Japp, och därmed var veckan fulltecknad.
Vardagen är tillbaka med full kraft! Härligt!!

Jag har en liten bekännelse. Typ.
När vi kom hem från fjällen sent på kvällen så insåg jag att min nyckelknippa hängde kvar i nyckelskåpet i stugan uppe i Stöten... KUL att komma på det två minuter hemifrån klockan tio på kvällen!! Det blev till att vända om och åka in till min mamma i sta'n för att hämta extranyckeln. Som tur är så har jag en säkerhetsbricka i nycklarna, så nu är de på väg med rekommenderat brev!! Vad härligt att jag äntligen fick nytta av den där brickan!
Och snurrig, det är jag då inte!!

Snart dags att hämta det stora trollet i skolan. Ska dessutom få med mig ett bonustroll hem idag. Det blir nog livat och kul!!

Ha en bra dag!

Kram, Annica

tisdag 12 januari 2010

Nu är jag här igen

Efter ett låååångt och häääärligt jullov så börjar nu vardagen komma ikapp.

Innan jul hade vi delning av min ena morbrors saker eftersom han gick bort tidigt i höstas. Av 9 kusiner så var vi 3 stycken hugade spekulanter på ett visst skåp.... Kortleken avgjorde i vilken ordning man fick välja saker... Och jag hade inte en chans med nr 6... Men min älskade bror hade nr 2 och tog skåpet och sade: "Varsegod syrran, God Jul!" Är han bäst eller är han bäst?!?!



Julen blev lugn och god. Mycket godis och en hel del mat förstås.

Nyår firade vi i goda vänners lag. Tyvärr blev sambon sjuk så han satt hemma hela kvällen tills jag hämtade honom inför 12-slaget. Trevligt hade vi ändå, men självklart saknade jag honom!

3-7 januari var vi i Stöten med en go' familj.  Lite kyligt ute kanske, men VARMT och skönt i stugan på kvällen. Och; vi åkte skidor varje dag!! Det bet gôtt i kinderna!



Snön ligger kvar och det är helt underbart!!



Nytt år. I år så ska jag bli ännu bättre på att ta vara på vardagsmyset. Ta mig tid. Ta lite bättre hand om mig själv är det absolut dags för också. Fast jag börjar med myset...!



Te på trappan till exempel!

Ha det så bra!

Kram, Annica