fredag 23 oktober 2009

Tjejer kan!

Eller hur?!? Visst är det så?!? Så försöker jag åtminstone tänka så ofta det bara går.

Idag blev jag så sugen på att göra den där blomlådan till fönsterbänken som jag har fått för mig att jag ska ha. Kommer att bli jättefin med ett adventsarrangemang i den. Japp.

Ut till ladugården och kap- och gersågen. Har jag använt förut. Kan den. Inga problem. Lätt som en plätt att ställa in grader. Tralalala... Tjejer kan.

Men vad.... sågen startar snällt,  men jag kan inte röra den ur läge. Går in och frågar sambon om det finns en spärr?!? Ja, det finns det. I handtaget. Visste väl jag. Har ju använt den förut. Går ner igen.

Går inte ändå. Är väl för klen?!? Tar i lite till. Hjälper inte. Blir småsur och börjar kratta gammalt hö och bös istället....

Så nu är det förberett för hölasset som kommer imorgon i alla fall, men någon blomlåda det blev det inte. Får väl svälja stoltheten och be sambon om hjälp... Attans skit också...

Ha en bra helg!!

Kram, Annica

torsdag 15 oktober 2009

Min egen lilla loppis

Häromdagen gav jag mig iväg till min egen lilla loppis.

Den jag har i ladugården. Särskilt bland mammas grejer, gamla garageprylar mestadels. Men även ett och annat fynd! Det var ju härifrån som jag hämtade upp den fina ägglådan i trä som nu fungerar som pall i hallen, med förvaring inuti.
Denna gången hade jag spanat in en liten förvaringslåda i trä med en massa slangklämmor i. Tog med mig två glassbyttor ner i utbyte och bar in trälådan. Tydligen har min pappa snickrat ihop den lite snabbt när han behövde lite förvaring, och det ni, det var inte dåligt av honom! Han gillade inte trä. Plåt skulle det va'!

Nu står den i köket, nydiskad, som ljusförvaring. Praktisk funktion blandat med lite minne och nostalgi.



Ha det så bra, alla ni go'a!

Kram, Annica

måndag 12 oktober 2009

Bilder

Här kommer bilden på min fiiiiina häck!



Ser ni?!? Klippet ligger kvar, jag var alldeles för trött för att orka köra bort det igår. Har idag träningsvärk i både armar, ben och rygg efter att ha stått och balanserat på en aluminiumbock med en stor häcksax i händerna. Skönt!

Dessa underbara kastanjer! Vilket gratispynt! Så vackra! .... men gräsklipparen tycker inte om dem så där värst... det smäller rätt så bra när man kör över dem. Bäst att kratta bort dem. Japp, ytterligare en sak till "att-göra-listan". 



 Den där listan börjar bli väldigt lång... Måste ta tag i den till helgen, på lördag får det bli. Ja, jösses, på söndag så är jag ju upptagen med något annat läskigt... Blir bra att rensa huvudet med trädgårdsarbete på lördag! Hoppas därmed på hyfsat väder?!?

Ha det gott!

Kram, Annica

söndag 11 oktober 2009

Nyklippt

Tyvärr kan jag inte lägga ut något kort på min NYKLIPPTA HÄCK idag. Den blev annars jättesnygg faktiskt. Om jag får säga det själv alltså.;) Så nu sitter jag här med darrande armar och kittlande fingrar, jösses vad trött jag blev! Det var första gången som jag klippte med häcksaxen. Förut har jag gått runt med en sekatör... och hur lååååång tid skulle inte det ha tagit?!? Jag bestämde mig för att; nu var häcken stor nog att tas med saxen. Det gick ju bra mycket fortare, men jag blev också tröttare!

Igår tog vi upp vår båt, så nu är det fullt i skafferiet av allt som vi skulle ha ätit den här sommaren, men som inte blev uppätet på grund av regnigt väder. Otur. Nu har jag en massa goda kex i skåpet....

För övrigt så fortsätter storstädningen med tillhörande fönsterputsning. Igår var det kökets tur. Det var väldigt mycket trevligare att äta där idag, när man kunde se ut genom rena fönster igen!

Nu ska jag titta runt lite hos Er!

Kram, Annica

onsdag 7 oktober 2009

Tungt arbete

Japp, här är det tungt arbete i gång. Grävmaskinen har varit här i går och idag, så det "värsta" är gjort. Eller är det det egentligen? För nu börjar ju finliret... som vi får göra själva... fram med kratta, spade och åkgräsklippare med armeringsmatta bakom!



Fast inte idag, den där kärringen har inte gett sig av ännu... Men imorgon, då SKA hon vara borta.

Sedan så väntar vi ju på en lastmaskin också... Vi ska ju planera om en del av gräsmattan.



Massor av massor ska dit (!) och matjord ovanpå. Det finns ju ingen platt plätt här uppe på berget, så då får vi fixa en! Poolvattnet rinner ju liksom ut i sluttningar... och studsmatta har vi inte ens köpt någon! Så nästa sommar hoppas vi att våra barn kan hoppa och bada!

Som ni märker är det inte så mycket pyssel och inredning på gång här just nu, men det kommer nog så småningom! Just nu är det mina barn som står för pysslet, de har nämligen samlat kastanjer till trappan! Godingar!



Ha det gott!

Kram, Annica

tisdag 6 oktober 2009

Ledig igen!

Veckorna går fort, alldeles för fort, och nu är jag ledig igen! Just det är ju inte så jobbigt precis, men vart tar tiden vägen?!? Herregud, jag har massor att göra och på tok för lite tid. Som tur är så har det i alla fall lugnat ner sig på jobbet nu, så det finns lite energi kvar när jag kommer hem.

Igår fick jag till slut putsat några fönster. Började med de där som jag inte vill göra med en 3-åring hemma. Tycker inte att han behöver veta att man kan hänga ut genom fönstren på 2:a våningen! Resten funderar jag på att göra idag.

Men, har tyvärr fått besök idag... av fru migrän... ett väldigt oönskat besök faktiskt... och hon fattar dessutom inte piken av tabletter i mängd... hoppas att hon sticker snart... jag ska ju putsa fönster!!

Ha en bra dag!

Kram, Annica