tisdag 28 april 2009

Före/efter...

HE, HE, HE....!!!!

Nästan lite taskigt, men jag tror inte att våra får läser min blogg. (!)

Före:

Efter:

Jag satte i alla fall in lite storleksmässigt mindre bilder...
De var tydligen otroligt svårklippta... det kan man nästan se!

Resten av dagen har jag tillbringat i min älskade avenbokshäck. Ena sidan är nu rensad, den lätta sidan... Bara den värsta kvar! Sedan ska det till kogödsel, tidningspapper och täckbark. Förhoppningsvis behöver jag inte rensa så mycket mer i den i år.
Det var min lediga dag det. Mycket frisk luft!
Ha det gott!

Kram, Annica

söndag 26 april 2009

Minnen och mera vårtecken

När jag öppnade ett skåp i morses så fick jag syn på något fint...

En skallra, flätad av en kär kollega och vän. När jag hade fått mitt första barn så låg den i ett paket i brevlådan. Hon var på kurs i pilflätning i Danmark när jag var på BB. Söt som hon är så hade hon tänkt på oss! Skallran innehåller 7 stenar som ska skydda barnet från de 7 dödssynderna... Hoppas att det fungerar!! Jag är otroligt rädd om skallran och har därför hållt den utom barn-räckhåll! Det medföljde dessutom en lapp i paketet som förklarade att den nog inte var helt barnsäker! Vacker är den i alla fall!

Igår firade vi min käre sambo som fyllde år. Underbart väder! För första gången så kunde vi sitta ute på hans födelsedag, inte illa!

I morses gick jag en liten runda i trädgården med kameran i högsta hugg!

Jag har använt den här korgen till ett stort påskris... trodde inte att plättarna i luften hade klarat sig, men det hade de så därför är de kvar. Inte så snyggt, jag vet, men nu är det dags att klippa ner den! Som tur var har jag inte gjort det tidigare för jag trodde att det var en grästuva i mitten som jag skulle dra loss..... Aaaaahhh!!! Det var ju en Kungsängslilja!! Jösses, skönt att jag är lite lat i bland! Och helt klart lite glömsk....!

Fler kungsängsliljor i rabatten.


Nu ser ni vad jag har tänkt göra idag...


Gamla gårdar hade ofta en rabatt på var sida om grusgången framför huset. De är borta sedan länge, men lökarna finns kvar!!


Kanske är det dags att byta om och gå ut?!?

Ha en bra dag!

Kram, Annica

tisdag 21 april 2009

Fler i familjen!

Ja, nu är vi alltså en till i familjen här på gården! I söndags kom den här lille killen.

Lite tråkigt att det "bara" blev ett lamm i år, men så kan det vara.

För övrigt så har våren rusat förbi mig under helgen. När jag kom hem och såg mig omkring i går så hade vårt kastanjeträd slagit ut sina små palmer och man kan se de knoppande blommorna. Det där trädet är så häftigt!


Idag är jag ledig och ska tillbringa tiden med att städa och tvätta ikapp... Fast det är rätt så mysigt att gå och greja här hemma i lugn och ro. Skönt att ha den förmånen att kunna arbeta 80% och därmed vara ledig en dag i veckan.

Jag önskar er en bra dag!

Kram, Annica

torsdag 16 april 2009

Fullspäckad helg

Med start i eftermiddag så är jag UPPTAGEN!

Det är nu som Lidköpings Ridklubb anordnar Nationell Dressyrtävling. Som del av arrangörsstaben så nästan bor jag där hela helgen.
Och det är såååå kul! Fiiiiiina hästar och duktiga ryttare! Ögongodis och inspiration!

Återkommer efter helgen!

Ha det så gott!

Kram, Annica

tisdag 14 april 2009

Träningsvärk och blåsor

Vilken underbar påskhelg vi har haft!! Härligt vårväder och därmed låååånga utedagar!

Sambon hamnade i värsta röjartagen inne i ladugården och ladan. Jag hamnade i vår "skog".

Eller rättare sagt vårt buskage. Det är där jag aldrig har fått rensa för vår äldste son... för det var ju hans skog... Både träd-, busk- och gräskramare är han, vår going.
Men, nu fick jag!!

Så här såg det ut när jag började.....

Och så här såg det ut när jag hade klippt ner allt, men stubbarna är kvar. Och en hel del krattning!

Röjsågen gick första dagen. Sedan min älskade sekatör.
Jag har klippt så mycket med sekatören att jag hade träningsvärk i handen i två dagar. Det och flera blåsor, trots mycket bekväma och bra handskar. Snacka om att vara otränad! Men nu ändras det på detta! För jag älskar att klippa.....!!! Sambons tigersåg har också fått jobba lite med de döda träden som fanns där inne. Så, nu återstår bara att klippa stubbar....

Nu är det verkligen en underbar tid! Det gäller att passa på att njuta!

Ha det bra!

Kram, Annica

onsdag 8 april 2009

Mer vårtecken!

Ja, igår så utförde vi ett riktigt vårtecken då vi sjösatte min mammas båt!! Det ska sägas att det bara var ytterligare en båt i vattnet... Men det hindrade inte oss! Så, nu är den i och klar att ta en sväng med. Inte illa!

För övrigt så hade vi en riktig ute-dag igår med fika, promenader och lek. Härligt med ledighet samtidigt som det är bra väder! Till helgen ska det tydligen bli ännu varmare! Härligt!

Ha en bra dag!

Kram, Annica

måndag 6 april 2009

Vårkänslor och trädgårdsdrömmar

Ja, nu måste våren vara här!! Krokusar och påskliljor blommar, snödropparna har nästan blommat över och äntligen har blåsippan kommit upp bakom huset!!

Trädgårdsdrömmarna växer till....

Detta är variant 2 av min rabatt, den första bestod endast av halva den långa rabatten.
Sedan blev den lite längre och den lilla udden lades till...


Året efter så blev rabattsuget lite större... Version 3 med andra ord...

Och året därefter så kände jag att utrymmet återigen var alldeles för litet... Så nu är detta nuvarande version 4. Kortet är taget idag, mitt under vårstädningen.

Undrar hur version 5 kommer att se ut?!?!?

Fast först kanske jag ska se till att den senaste delen av rabatten kommer i fas med sig själv... Som kantväxter har jag planterat varannan lavendel och varannan jordgubbar/smultron. Barnen ser fram emot att få provsmaka...!

Denna veckan har barnen och jag påsklov, kanske kan pappan också vara ledig någon dag. Skönt med lite ledigt igen!!

Jag önskar er en härlig måndag!!

Kram, Annica