tisdag 30 september 2008

Lite kök och pyssel

Är hemma idag också. Nu är det den lille som har feber och är snorig.

Häromdagen var jag ute en snabb sväng i skogen för att plocka mossa till pyssel. Det här är det första resultatet:


Jag är löjligt förtjust i taklök! Använder dem högt och lågt! De är jättefina i dörrkransar...

(Och ja, vi har furufönster...)


Vi har dessutom lågt i tak på första våningen i huset, 2.10-2.14 i kök och hall. Jag antar att det var därför de satte in ett så konstigt skafferi i köket. Det är en sådan mysko yta ovanpå, som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Blir lätt en allmän avställningsyta för allting... Tills för någon månad sedan då jag hittade denna lilla hylla ute i ladugården! I den förvarar jag för tillfället lite pysselgrejer, nappar och bröddukar. Bakom har jag korgar i mängder. Min käre sambo kallade mig en gång för "körgtokig!" Det är jag det! Kan aldrig få för många korgar!

















Ni ser rätt. Vi har fortfarande kvar de hemska fuskmässingshandtagen... Har nämligen inte hittat tillräckligt stora handtag till lådorna ännu. Någon som vet var det finns skålhandtag, oxiderat järn, med 9.6 cm mellan fästpunkterna? Hör gärna av er i så fall!

En sista bild:

Min kära kökssoffa! Jag älskar den! Massor av bra förvaring och extra sittplatser. Kanske 15 cm för lång bara... Man kan dessutom dra ut den, så att det går att sova där, om man inte är längre än 175 cm! Sambon är tyvärr inte alls lika förtjust i den. Han tycker att vi kan använda den till ved! Nej, nej, nej! Vart ska jag då ha alla mina tidningar?!?
Ha nu en bra dag!
Kram, Annica

måndag 29 september 2008

Bläää!

Skulle bara öppna fönstret lite... och in kommer det massor av flugor! Det bara kryllade av dem i överkant på fönstren (2). Blääää! Där hade de sökt skydd för kyla och blåst, och tänkte säkert övervintra också. Jag är inte känslig för mycket, men, många små kryp som liksom kryllar omkring... Jag skrek av äckel och min son undrade vad mamma hade för sig! Stängde fönstret med det åtföljande ljudet av knastrande flugor... bläää... och sprang ner för att hämta radar. Så nu lever de flesta inte längre.. Ha! Måste komma ihåg att slänga dammsugarpåsen ifall någon kvicknar till liv. Livet på landet är allt bra härligt!

Igår fick vi ordning på en del staket i alla fall, så nu går bus-bagglammen ute igen.

Min äldste son är hemma sjuk idag, då han har hostat som en hund skäller, hela natten och halva dagen. Stackars liten. Verkar som om det har lugnat sig lite nu.

Nu låter det som om den minste håller på och vaknar efter middagssömnen. Måste kila!

Ha en bra dag!

Kram, Annica

lördag 27 september 2008

Lite funderingar...

Sitter här och är lite trött. Orkar inte ta mig för något särskilt alls faktiskt. Men hjärnan den mal på... Funderar just nu över varför vi människor är avundsjuka på varandra och vilka proportioner det kan ta sig. Tonåriga hästtjejer till exempel. För det första så är de tonårstjejer, och bara det kan ju räcka och bli över. Men sedan så är de dessutom hästtjejer... och det mina vänner, gör det hela ännu värre. De kan vara så otroligt elaka mot varandra och ofta så grundar det sig på avundsjuka. "Hon har en häst som kostar massor av pengar, klart det går bra för henne då, när man kan köpa sig till det". "De tror att de är mycket bättre än vi, bara för att de går i den duktigare gruppen". Jag skulle kunna hålla på lääänge...
Jag förstår inte varför man inte kan vara lite ödmjuk istället? Man lär sig mycket mer då. Det finns ett ordspråk som jag gillar:

"Att inse att man är okunnig är ett första steg mot kunskap" Benjamin Disraeli

Skitsnacket är som störst bland de som egentligen inte kan så mycket, men de låter högt. Om de bara förstod hur ledsna de gör människor omkring dem. Jag blir så trött...
Kanske börjar jag bli gammal... och klok! eller?

Till något helt annat; idag drog jag med mig familjen in till staden för att köpa vinterskor till barnen. Jag vägrar göra det själv! Vi lyckades faktiskt komma ut därifrån med två par skor. Skönt att det är klart!
Imorgon får vi hit underbara människor som ska hjälpa oss att sätta fårstaket. Så nu äntligen ska det bli ordning och reda här på går'n!
Nu ska jag försöka komma ut och plocka lite mossa till mina ljusarrangemang. Ett tänkte jag ge bort då vi är bortbjudna ikväll. Ska bli mysigt att få komma hemifrån och umgås med trevliga människor!

Ha en skön helg!
Kram, Annica

onsdag 24 september 2008

Fynd och bagg-brottning

Släntrade förbi ÖB idag, chokladsuget ni vet... Passade förstås på att titta runt lite. Och där stod den! Vår nya kaffebehållare! Nästan precis en sådan jag hade tänkt mig. Ibland har man tur och hittar den på det mest oväntade ställe. Perfekt pris också, 39 resp. 29 kronor. Fynd!

Såg fram emot en sådan där lugn och mysig kväll igen... Men våra bagglamm ville annorlunda. Vi har inte skilt dem från mamma Märta ännu... hade... När jag tittade ut mot hagen så såg jag den ena baggen försöka göra grejer som bara stora pojkar får göra... Panik!! Måste skilja dem åt nu!

Sambon borta, min mamma här som tur var, men för övrigt ensam. Mamma tog barnen och jag ringde efter en underbar granne, en stark karl! Ut och kalla hem fåren från betet, in med dem i ladan. Trodde jag. In, ut och in och ut igen... Fårskrällen! Till slut lyckades vi få in nästan alla får och framför allt baggarna. Nu kom jag till fårbrottningen. Har ni en aning om hur stora och starka får är? Gööör-starka! Så grannen stod där och småskrattade medans jag jagade och brottades. Men; jag, och mina starka ben (!), vann! Så nu är bagglammen instängda i vinterboxen, och jag hoppas att mamma Märta inte plötsligt får enorma mamma-känslor och försöker rymma ur hagen till sina pojkar. För då... har vi 7 lösa får. Och det vill jag inte. Hon har inte varit särskilt mammig förut, så jag hoppas.

Undrar hur jag kommer att sova inatt?

Ha det så bra!

Kram, Annica

tisdag 23 september 2008

Höstmys och barngympa

Nu är det verkligen mystider! På dagen så skiner solen på alla fina löv och på kvällen så kan man tända massor av ljus och bara myyysa! Jag älskar verkligen hösten! Igår kväll så gick jag verkligen lös och tände ljus överallt!













Där satt jag i myset och läste en massa härliga bloggar, planerade inköp inför julpysslet, drack te och bara slappade! Det behövde jag. Lugn och ro. Jätteskönt.
Så idag vaknade jag som en ny människa; ingen förkylning, utvilad och full av energi!
Nu på kvällen så har vi varit på barngympa. Detta är en höjdpunkt i veckan för mina barn. Skulle gissa på att det var omkring 45 barn plus föräldrar där idag. Det var första gången för säsongen och alla barn var på hugget. Eftersom jag jobbar sent på tisdagar så kör min kära mamma mina barn dit. Så när jag smyger in i gympasalen så möts jag av 45 barnrumpor och ett tiotal mammarumpor då de hade kryprace. Vilken syn!
Egentligen är vår lille lite för liten för att få vara med, men med tillhörande förälder/mormor så går det bra. Som tur är! För han tycker att det är jättekul han med!
Min käre sambo bor borta mån-fre och har så gjort sedan i april. Det är inget kul, men ett nödvändigt ont. Men; ikväll kommer han faktiskt hem och sover! Mysigt! Så därför stänger jag snart av datorn. Återkommer imorgon!
Ha det så bra!
Kram, Annica

söndag 21 september 2008

Avstämning

Funderade över vad jag egentligen skrivit om i bloggen den här första månaden...

Här kommer en liten avstämning:

-Skorna är jättesköna. Full poäng där.
-Inga fler grävlingar har synts till. (och tur är väl det... för jag har fortfarande inget bättre vapen...)
-Getingarna har till slut gett med sig. Det börjar väl bli lite för kallt för dem. Ha! Rätt åt er!
-Ladugårdstaket är fortfarande lika fiiiint.
-Monsterklematisen blommar fortfarande! Jag rekommenderar den faktiskt, bara man har plats för den, för den blommar länge och vackert!
-Stressad, glömsk och lite snurrig är nog mer eller mindre ett kroniskt tillstånd. Inget att göra där.
-Min genialiska idé kan nog funka! Sambon tittade lite konstigt på mig när jag ivrigt förklarade. Sedan sade han att: jaa, det kan vi kanske fixa. Ideén går nu in i ett avancerat planeringsstadie....
-Eftersom jag är förkyld så har ammoniakdoften tillfälligt lämnat näsan till förmån för annat innehåll...
-Hästen som jag har nämnt måste tyvärr tas bort. Ledsen i ögat där...
-Fortfarande beroende av choklad ( och måtte det bestå!).
-Och; ja, jag är beroende av blogg! Detta är ju jättekul!

Önskar er en riktigt bra början på den nya veckan!
Kram, Annica

fredag 19 september 2008

Lite shopping och höstmys

Idag är jag sjuk. Förkyld och lite feber. Men när jag var inne till Apoteket för att köpa "bra att ha grejer" så passade jag även på att "hämta" det ljusfat som jag hade lagt undan. När jag såg det i affären häromdagen så kände jag att "det vill jag ha!", men jag visste inte riktigt var någonstans... Men eftersom jag tycker lite synd om mig själv så tänkte jag att jag gott kunde tröstshoppa lite. Så, här är det:
















Det är av glas med en silvergrå beläggning undertill. Jag tror att det kommer att bli jättefint, var jag nu än bestämmer mig för att ha det!

När jag ändå satt vid datorn så passade jag på att titta på gamla foton och hittade då det som nu finns i rubriken. Det är taget en alldeles underbar höstdag för ett antal år sedan då vi var ute och lekte bland löv och kastanjer. Hoppas att vi får många sådana dagar nu i höst!

Och så vill jag förtydliga: Min älskade sambo är inte en sådan som prackar ner på alla mina ideér! Bara de som inte går att genomföra av rent praktiska skäl! (och om de är allt för vita...)
Nu när han kom hem så hade han köpt en korg med tulpanlökar till lilla mig! Han är allt för go!

Ha en skön helg!
Kram A

onsdag 17 september 2008

Genialisk idé

Precis när jag skulle somna in igår kväll så hände det! En genialisk idé! Från tomma intet så kom jag på en lösning på min fotovägg. Eller ja, det tror jag i alla fall... Kan bli lite mindre genialisk när jag berättat för min sambo och han tar ner mig på jorden igen... Men, tills vidare så känns det som en spännande lösning på gipsväggens brist på bärande styrka. Jag tänker inget avslöja utan hoppas istället få visa det hela på plats! (men det lär dröja lite...)

Nu först börjar jag känna riktig inspiration till att göra iordning här hemma. "Boa" in sig inför hösten och vintern. Idag har jag till och med satt på elementen! Så nu är det höst!

Har ni inte varit inne hos In my house nyligen, så tycker jag att ni ska göra det, för att läsa om Madde, en riktig kämpe. Alla kan göra något för att hjälpa till att besegra cancer! Skänk en liten peng; många bäckar blir till stor å.

Ha det så bra och ta hand om er!
Kram A

tisdag 16 september 2008

Föreläsningar och nickande

Idag har jag varit på fortbildning. Senaste forskningsrönen inom häst. Detta är ju något som jag verkligen är intresserad av. Så; varför somnar jag hela tiden?!? Det är ju jättepinsamt! Vuxen människa som sitter och nickar till, hela tiden. Flera "gamla"elever var dessutom med på föreläsningen och jag hoppas verkligen att de inte såg "gamla fröken" sitta där och snusa. Höjdpunkten var en timma efter lunch, ja ni vet den farliga timmen, då jag faktiskt inte kommer ihåg något överhuvudtaget av den ena föreläsaren... Som tur var var ämnet inget som direkt rör mig. Eller? (Kan ju egentligen inte avgöra det heller.) Nog förstår jag mina elever när de nickar till, men då kan jag ju i alla fall anpassa undervisningen lite grann så att inte jag står där och babblar hela tiden! Hur som helst; någon bra förebild är jag då inte i sådana här sammanhang!

Jag har dessutom fått ett underligt problem. I min näsa sitter det en lukt av ammoniak, typ hela tiden. Kanske är det ett tecken på överhettning i hjärnan?!? Fler goda förslag emottages tacksamt.

Nu börjar höstfärgerna komma! Tänkte plocka in lite fina löv imorgon och höstpynta lite. Det är såå mysigt med hösten! Och en bättre dag än den som varit idag kan man nog inte få; kall och klar höstluft och solen skiner! ...och då har jag suttit inne och slumrat... Hoppas att det fina vädret håller i sig några dagar så att jag hinner gå ut och njuta!

Dags för lite kvällsmat till mina små godingar!

Ha en skön kväll!

Kram A

måndag 15 september 2008

Ny utmaning!

Jag har fått en ny rolig utmaning av Sara med flera:

5 saker i min frys:

-Kyckling
-Lax
-Hamburgare
-Glass
-Isfrost..

5 saker i min garderob:

-Svarta byxor
-Svarta tröjor
-Svarta trosor
-Svarta strumpor
-Grå tröjor...

5 saker i min bil:

-Bilbarnstolar
-Snorpapper
-Grus
-Godisrester (under bilbarnstolarna)
-Grimskaft.. (kan vara bra att ha..)

5 saker i min handväska:

-Filofax
-Nueva läppcerat
-Värktabletter
-Pennor
-Skräp


Skickar denna utmaning vidare till, om ni vill förstås,:

Syster Yster
Ett hus för oss
Fyra årstider
In my house

Ha en skön kväll, nu ska jag iväg och motionera lite!

Kram A

lördag 13 september 2008

Lillstugan igen...

Var nere för att förbereda för barnkalaset imorgon, så då passade jag på att fota stugan igen.
















..Och utsikten är fin!

Trevlig kväll!


Kram A


Lillstuga och barnkalas

Igår hade vi den årliga surströmmingsskivan här hos oss. Ja, det stinker, så därför kom vi på idén att rensa ur vår lillstuga på all bråte så att vi kunde sitta där. Lååångt från huset! Vi har tänkt tanken förut att använda stugan till fest men det har aldrig blivit av. Men; hädanefter så lär det bli av oftare , för det var jättemysigt! Den är inte så stor, så tio vuxna sitter bra därinne, inte fler tyvärr. Nu tog jag inga kort på hela stugan inuti eftersom det satt människor där som jag inte ville lägga ut i min blogg. Men bild utifrån och lite pynt i alla fall!
































Det blev en riktigt trevlig kväll och det stank inte alls särskilt farligt faktiskt! Jag äter inte surströmming själv, men det norrländska påbrået är lite starkare hos min kusin som får abstinens om hon inte äter en gång om året. Min mamma har lärt sig, liksom min käre sambo. Och det är faktiskt sant att det inte smakar som det luktar!


Imorgon ska min son ha sitt barnkalas. Liksom förra året blir det skattjakt! Så nu ska jag sätta mig ner och rita skattkartor... Vi tänkte använda lillstugan då också, som hamburgerhak!


Ha en bra dag!


Kram, A

onsdag 10 september 2008

Utmaning

Har fått en utmaning av Syster Yster:

Vilken mat äter du gärna och ofta?
- Thaimat och tacos, gärna med kyckling.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper till?
- Både och, men hjälper ofta till om jag får...

Var sitter du helst och bloggar?
- I fåtöljen framför tv:n med den bärbara i knät. (blir så väldans varmt bara...)

Köper du ofta triss?
- Kanske en gång om året.

Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
- Måste bli Thailand!

Vilken tv-kanal tittar du mest på?
- Tittar just nu inte så mycket på tv, blir nog mer framåt höst/vinter. Men, 3:an, 4:an och 5:an tror jag.



Jag väljer att inte skicka utmaningen vidare eftersom det verkar som om många redan har svarat på den. Men jag tackar för att jag fick den!

Kram A

tisdag 9 september 2008

Underbara fläderbär, grävlingsjakt och lite depp...

Jag har en nästan löjlig förkärlek till fläder. Blommorna är vackra och ger god saft. Eller ja, i alla fall om man inte glömmer av den och den får en mjuk, lurvig yta i grytan... Vilket lätt händer här hos lite snurriga mig. Den underbara flädern var det ja.. åh, bären! är såå himla fina! Allra finast är de precis innan de är helt mogna, då de ser ut så här:




De skiftar från grönt till rosa till vinrött till nästan svart. Så himla fint tycker jag.







Nu när jag sitter här och hyllar flädern så måste jag ju erkänna att det inte blev någon saft gjord i år. Jag blev lite skraj... Det hela började en natt då jag vaknade av att det var ett sådant himla väsen utanför huset. Det lät precis som ett rejält kattslagsmål. Så jag ut där, vid halvtvåtiden, iklädd linne och trosor för att få isär katterna. När jag kommer fram inser jag att det är ingen katt, det är en grävling som har fångat något som kämpar för sitt liv, och det låter precis som vår lilla katt! NEEEEJ! Skriker jag, men grävlingen bryr sig inte om mig, för han är ju hungrig. Så i panik så springer jag in för att hämta något att slå med... Här kanske ni börjar ana oråd.. Hittar en svabb!?! Springer ut igen, men då har grävlingen tagit med sig sitt byte ner mot fårhagen och jag inser att jag inget ser i mörkret, så in efter ficklampa och ett par byxor. Tar mig ner i hagen och inser att fåren står på ett spänt led i mörkret och tittar mot det tjutande ljudet. Då, först, börjar jag fundera över vad jag skulle göra mot en stor grävling med en svabb! Öööhhh? De kan vara rätt så ilskna har jag hört och jag var ju faktiskt hemma ensam med barnen. Så, med gråten i halsen och adrenalinet pumpande så gick jag in i huset igen. Stackars lilla katten! Det tog två timmar för mig att somna. När barnen vaknade en och en halv timma senare så gick vi ner.. och där satt hon! Hel och ren och vid liv! Jag släppte in henne och överöste henne med gos. Hon fattade ingenting och tyckte att jag var helmysko! Knastant! Hur som helst så gick grävlingen ner mitt ibland fläderbuskarna och därför har inte jag vågat plocka några blommor till saften, Han kanske bor där, han och hela tjocka släkten!

Idag har varit en lite deppig dag. Jag arbetar, bland annat, med hästar. En av mina favoriter som jag suttit och ridit mycket och som jag varit med om från allra första början, är dålig. Vi får definitivt besked på fredag men det ser inte hoppfullt ut. Så tyvärr verkar det som om han kommer att få ta sig till de evigt gröna ängarna... Usch, det är så jobbigt. Hästarna blir ju som mina arbetskamrater. Vi får hålla alla tummar och tår.

AAAhh! Kattf-n! Nu sitter hon och river på altandörren för att få komma in! Jag blir så förbannad på henne! (Det skiftar fort!) Jag får väl gå ner och släppa in "kräket"... :)

Ha det så bra!

Kram A

lördag 6 september 2008

Kakor, kalas och regn

Har nu bakat lite mer kakor. Chokladsnittar. Se, nu kom den, chokladen alltså. Jag har till på köpet erkänt mitt beroende högt inför mina elever. Vi pratade om droger och de tyckte att beroende, det kunde man bli av mycket, Cola till exempel, och då insåg jag: ja men självklart, jag är beroende av choklad! Om jag ändå kunde hålla mig till den mörka... meeeen, mmmarabou har så många goda varianter; mint, apelsin, nonstop, daim... Åh herregud! Jag måste skärpa mig! ...men inte just nu, för jag måste först äta upp Fazers mjölkchoklad med marianne i...

Kakorna tillhör mina barns favoriter, kanske har de ärvt mina beroendegener för choklad?!?


Idag var vi på barnkalas, jag och mina barn. Detta var tvååringens första kalas och detta märktes. Han var som en Duracellkanin när han gick igenom alla leksaker, vägrade fika och rent allmänt gav sin mamma allvarliga stresssymtom. Tiden gick alltför långsamt... för mig alltså. När det till slut var dags att gå fick jag släpa/bära ut en hysteriskt vrålande tvååring som absolut inte ville åka hem! Det var sååå skönt att sätta sig i bilen... och jag har inte ens dåligt samvete för detta! Jag kanske är en dålig mamma nu? Skit samma.

Regnet har verkligen öst ner hela dagen. Vi har stora pölar framför huset då det står fastgjutet på berget = lite dåliga dräneringsmöjligheter. Men det är fint med berget utanför då det är alldeles platt och jättebra att ställa utemöblerna på. Vi har nämligen inte så många mer platta ytor eftersom vi bor på en kulle. Men utsikten är fin!! Och så småningom så ska vi bygga en ordentlig altan. Fast först så har vi en lång lista på grejer som ska göras, sååå.. om sisådär två år kanske? Men, den som väntar på något gott! (..får oftast vänta gööörlänge..)
Nej, dags att göra slut på den där chokladkakan...

Ha det så bra!
Kram A

torsdag 4 september 2008

Min första utmärkelse!

Tack Sara med flera för min första utmärkelse! Den värmer så gott!

Om jag har förstått det hela rätt så ska jag ge den vidare till 4 bloggar som jag ofta besöker och en ny bekantskap:



En grodmammas vardag
In my house
Ett hus för oss
Living by Milla

och en ny:
Syster Yster

Ni har alla inspirerande bloggar som ni dessutom uppdaterar ofta, vilket är kul!

Idag har jag bakat lite bullar och kakor. Det blir kalas på söndag då vår äldste son fyller hela 6 år på måndag och detta är ju förstås stort! Skulle egentligen satt fårstaket idag för att träna upp snygga muskulösa armar, men har istället byggt på det skyddande lagret runt min kropp. Det går ju liksom inte att baka utan att provsmaka! ...och då har jag ändå inte bakat något med choklad i än... men imorgon så...
Det där lite hälsosammare livet börjar nog på måndag tror jag minsann.

Ha det så gott!
Kram A




måndag 1 september 2008

Nya, fina skor och starka ben

Idag har jag faktiskt hittat ett par vinterskor. Det är det värsta jag vet att leta skor. Med breda fötter och storlek 41 så är det inte så lätt... (lite plattfot också efter graviditeter) Mina fötter växte 2 storlekar i och med min första graviditet. När jag gnällde över detta fick jag höra, av en alldeles underbar undersköterska som jobbar på BB, att "var glad för att BÅDA fötterna växte lika mycket! På en del växer bara EN fot 2 storlekar! Öööh... ok då, och jag står ju i alla fall stadigt..
Nu på kvällen har jag varit iväg och ridit. I eftersnacket med min ridlärare och vän så säger hon: "ja, men du passar så himla bra på sådana hästar som du kan hålla om. Du har sådan benstyrka!" (Det är menat som en komplimang!) Japp tänker jag, det är därför jag är så rädd om mina starka ben och skyddar dessa dyrgripar med ett rejält lager fett! Detta är återigen en anledning till att jag inte gillar att leta skor; jag kan inte få ner benen i några som helst stövlar!
Fast; nu har jag ju äntligen hittat skor, så nu slipper jag leta på ett tag!
...Men jag är stark i alla fall! Och jag gillar att vara stark!

Sara med flera har hittat en jättefin adventsljusstake! Och jag känner förtröstan; det är inte bara jag som är jul-tokig! Har småplanerat i ett par veckor nu och kämpar med mig själv för att inte börja pyssla för tidigt. Jag menar, det är ju bara 1:a september än... men mot slutet av månaden borde det vara ok va'?!?

Ha det så bra!
/A