söndag 31 augusti 2008

Beroende..

Tänkte bara meddela att jag redan blivit beroende av det här med blogg!
Det är ju jättekul!
Sååå många fina och inspirerande bloggar det finns! Och mysiga människor bakom dem!

Tack för alla gulliga kommentarer!
Ha det så gott!
Kram A

torsdag 28 augusti 2008

Blommor och monsterblommor

Vår trädgård är ingen trädgård. Det är mark.
I ett litet desperat försök att "dela av" vår mark bakom huset så grävde jag för två år sedan upp vår gräsmatta för att anlägga en rabatt. Detta var inte gjort i en handvändning. Framför allt inte då jag hade en 4-åring som grät och skrek över gräsmattan jag skar bort; "neeej, jag tycker om den!". Suck!! Efter en fikapaus så blev kompromissen den att han fick krama varje gräsruta hejdå... och det gjorde han. Riktigt sött faktiskt! Trädkramare har man ju hört talas om men gräskramare? Kanske startade han en rörelse den där dagen...
Tillbaka till rabatten. I bakkant ville jag ha ett glest pilstaket med min favvoklematis på. Summersnow. ÅÅÅhh, den hade varit sååå fin i mina stooora krukor på framsidan! Det blir jättebra!
Vad jag inte riktigt hade läst så värst noga var att den kunde bli 7 meter hög...



Så här är den nu: min monsterklematis!

(som jag våldsamt bundit upp på andra sidan då den försökte ta över HELA rabatten!)

Fast den är allt ändå bra fin:)


Två andra favoriter:



Namnet på den första har i skrivande stund fallit bort ur snurr-fias hjärna. Men den andra är i alla fall höstanemon! Kan det vara rosenflockel förresten? Den första alltså. (som kan bli sisådär två meter hög... men den är såå fin!) Höstanemonerna talar alla om för mig att: de ska man plantera på våren, annars klarar de sig inte! Johodå! Här hos mig dör de om jag planterar på våren men överlever om jag gör det på hösten. Vi har nämligen egna naturlagar här ute. Och jag har förstås prövat vårvarianten, två gånger; det gick inte.

Till ngt helt annat.

Idag värmdes mitt hjärta av en 16-årig kille; när han för första gången i sitt liv, efter lite peppning, prövade på att rida. " F-n häftigt! Jag rider verkligen! Coolt! Vad sköj det är!" Och så fortsatte han att låta, hela vägen i in i matsalen! Med ett jätteleende i ansiktet!


Och jag ler vid minnet!



Ha det!



/A

tisdag 26 augusti 2008

Ha, ha! Nu kan jag lägga in bilder!

Ja nästan i alla fall! Men, övning ger färdighet:



En göörvacker bild på vårt efterlängtade ladugårdstak.

Nej, titta inte på resten, bara på det fiiina taket!




Var en sväng till handelsträdgården idag. Skulle bara köpa två påsar med tulpanlökar...

Och vad förväntar jag mig egentligen? Att jag skulle komma ut därifrån med bara två påsar lökar? Ha! Det har aldrig hänt förut så varför börja nu när det finns så många fina växter att sätta i höstkrukorna?!?



Och var inte dessa alldeles, alldeles underbara?









Ha det så gott!
/A

onsdag 20 augusti 2008

Tröskor, ladugårdstak och regn

I helgen blev äntligen ladugårdstaket klart! Får, råttor, brädor och maskiner har äntligen tak över huvudet=ett orosmoment mindre. Fast råttorna där inne kan ju förstås flytta, precis som duvorna som bajsar ner brädor och hö... Morr... Hur som helst så innebär helgens arbete att sambon kan släppa ett problem i alla fall.

Regn, regn och åter regn. Eftersom jag inte känner för att stå i geggig, regntung lerjord och gräva, så har jag fortfarande ett tiotal plantor som väntar på boplats. Det är så typiskt mig att det är så där lite halvklart! Ser fram emot helgen då de lovat uppehåll. Fram med spade och stövlar!

Det här är en av de bästa tiderna på året för min äldste son! Stora tröskor, plöjande traktorer och underbart snälla grannar som låter killen åka med! I måndags kväll så hade han tydligen sussat sött i tröskan... men sken som en sol över att fått åka med!

Idag var det för övrigt första skoldagen för honom! När jag undrade om det skulle bli spännande att börja skolan så svarade han: "äh, jag har ju varit där förut!" Med andra ord så var det nog mamma som var lite nervös...

Förresten, jag glömde nog inget till kräftskivan i lördags...:) Det blev en riktigt trevlig kväll och på hemvägen så lös landsbygdens gatubelysning så fint åt oss (månen!).

Nej, nu måste jag lära mig lägga in bilder här! Imorgon...

/A

lördag 16 augusti 2008

Getingar, bröllop och att glömma..

Det här är en sådan där dag som man gärna skulle vilja redigera i efterhand...
Vaknade tidigt för att förbereda för byggjobbarna som hjälper oss med ladugårdstaket. Innan klockan blivit 9 hade jag slagit ihjäl 17 getingar... i övrigt lugnt.
Vid 11-tiden bestämde jag mig för att åka på bröllop! Förberedde maten, duschade och packade ihop barnens grejer eftersom de ska sova hos mormor inatt. Fortfarande rätt så lugnt....tills jag kom in till sta'n.. insåg att jag glömt blöjor och välling hemma. Får gå utan välling, blöjor löste sig.
På väg hem från bröllopet så skulle jag köpa kräftor och räkor. Kräftorna var förbeställda men räkorna... var SLUT! överallt!!! Och jag som lovat att köpa dem åt en kompis! Till slut så hittade jag frysta.. F'låt A!
Väl hemma så insåg jag att jag glömt halva lunchen till jobbarkillarna, och ännu mer grejer till barnen. Vi ska på kräftskiva i kväll men jag börjar bli orolig för om jag klarar detta utan att glömma hälften...

47 getingar grillade och ihjälslagna hittills idag, klockan är nu 16.45, pip.

Bröllopet var givetvis alldeles underbart! De var sååå fina! Och jag grät förstås...

Behöver nog vila lite inför kvällen!

/A

torsdag 14 augusti 2008

Nyfiken i en strut...

Så har då nyfikenheten tagit överhanden! Jag bara måste prova på det här med blogg! Har länge läst alla dessa mysiga bloggar och känner att; nu är det dags! Som en go och gla' nybörjare så har jag ännu inga bilder tex., men det kommer snart! Herregud! Hur gör man?!? I värsta fall så får jag ta kontakt med min bästaste kusin, hon vet!

Återkommer så småningom!

/A